Kezdőlap Rólunk Híreink Szolgáltatásaink Termékeink Életünk Üzleteink

Termékeink

"A házigazdálkodás kihalásával pótolhatatlan tudást adó
tradíciók eltűnèsét kockáztatjuk.
A későbbi generàciók felismerő vágya ezen termékekre már csak veszett fejsze lesz!"

Mindig arra törekszünk, hogy házi termékeink a legigényesebb vásárlói ízlésnek is megfeleljenek. A hàzi termèkeink nagyon gazdag ízharmóniát foglalnak magukban, az eredmèny pedig kiemelt figyelemmel jàr. A Nagymama Házi Boltja az első kerületben, a vidéki kis hangulatàval nagyon jól illeszkedik a belváros dinamikus, fejlődő, vonzó, innovatív kèpéhez. A város egyik legnépszerűbb kis öröksége A Nagymama Házi Boltja, amely megfelelő tartalommal, hangulattal is megtölti a városi emberek egyhangú, szürke, rohanó, ingerült hétköznapjait.

Minden házi termékünk egyedülálló élmènyt nyújt, mert az alapanyagok kiválóságáról a tulajdonos személyesen lelkiismeretesen gondoskodik. Épp ezért vesszük rendkívül komolyan a munkánkat, mert jól tudjuk, hogy ezzel a hozzáállássa biztosan sikerül élménnyé varázsolnunk a vásárlóink igényeit.

Alapelvünk: Nagyon gazdag èlmèny szeretnèk nyújtani, és ezért folyamatosan lèpjük át a határainkat, komfortzónànkat.

A Nagymama Házi Boltja ismét elnyerte Magyar Konyha gasztronómiai magazin Budapest TOP10 Delikátbolt díját. Így boltunk a TOP10 BUDAPEST GASZTROKALAUZ 2018 és 2019-es kiadásában is szerepel.

A BEST OF BUDAPEST MAGAZIN a legjobb ínyenc üzletek közül A Magymama Házi Boltját választotta a legjobbnak a 2018. évi budapesti felmérésben, amelyet 2019. április 8-án ítéltek oda.

Antipastik, olívák, rákok, töltött és sült paprikák

A nálunk megtalálható antipaszták az olajbogyók, az olajos rákok, töltött paprikák, paradicsomok (félszáraz, száraz), kecskesajttal töltött paprikák.

Feltehetik a jogos kérdést, hogy ezt is a Nagymama készíti-e? A nagy részét nem, de a kecskesajttal töltött pepperoni paprikát, az alma paprikát és a cseresznypaprikákat igen. Ez teljesen kézi munka, de megéri, mert nagyon finomak. Vannak házi kacsamáj, libamáj pástétomaink, különböző izesítésekkel, még vargányás is. Vannak olyan pástétomaink, amik konyakkal vannak finomítva, de vannak teljesen natúr pástétomok is.

Érdemes megkóstolni őket!

Fokhagymás főtt garnèla

Kurkumás főtt garnèla

Olívák

Töltött paprikák

Sült paprikák

Házi és import sajtjaink

Sajtjaink kiválló magas tiszta minőséget képviselnek. NEM tartalmaznak adalékanyagokat, mesterséges színezékeket! A házi kézműves sajtjaink igazi hàzi tejből készülnek, tiszta környezetből származnak. NEM növènyi zsíradékból készülnek. Nagyon jó szívvel ajánljuk őket, mert pontosan jól tudjuk, hogy ezek a házi termèkeink szívvel-lélekkel készülnek, és csodàlatosak.

Natúr, zölfűszeres, provence-i fűszeres és camembert kecskesajtok, juhsajtok

A kecske és a juh, ezek az àllatok is természetes módon, állatbarát tartási körülmények között vannak tartva, nevelve. Állataink kiváló közérzetét kitűnő bánásmód és egészséges táplálkozás biztosítja. Kecskéink és juhaink egész évben a szabad èg alatt tartózkodnak. Tavasztól őszig tiszta legelőn füvet legelnek, télen zömében szénát és szalmát kapnak. Kiegészítéskèppen tiszta, bíró takarmànyokat is kapnak.

Házi parenyica sajtjaink

Házi lihahagymás, medvehagymás, chilis, natúr, fokhagymás, és paprikás parenyica sajtjainkat akácfával, bükkfával és cseresznyefával füstöljük fel, kizárólag hagyományos módon.

Import sajtjaink

Pár kedvenc import sajtunk
Morbier, Murol, Emmentali, Mimolette, Münster, Neufchátel, La Roulé, Le Brin, Laruns, Langress, Fourme D'Ambert, Dauphin, Livaret, Pavé D'Affinois, Pérail, Pont L'Evéque, Rigotte, Sancerre, Reblechon, Brie Saint-Albrami, Saint-Agur, Saint-Nectoire, Tamie

Olasz sajtok
Gorgonzola, Grana Padano, Provolone, Raschera stb.

Angol sajtok
Silton, Basign, Cheshire, Double Worcester, stb.

Friss házi tanyasi nyers húsok

Friss, házi tanyasi csirke

Minden nap hajnal 2:00-kor kopasztják fel nekünk a saját kopasztó asszonykáink a saját, rideg (szabadtartásból származó) nevelt csirkéinket!

Amikor hajnalban a saját autónk felhozza, a egész frissen kopasztott csirkéinket, azonnal megkezdjük az egész csirkék felbontását. (Nálunk NEM idegen bontásból érkezik a mell, a comb, a szárny stb. Itt minden alkatrész SAJÁT bontásunkból kerül ki a hűtővitrinbe.

A vásárlóink egy szabadtartásban, természetes táplálékon nevelt, tiszta és megbízható környezetből származó igazi tanyasi csirkével találkozhat. NEM 20 napos ketrecben tartott, kínzott állatokról beszélünk, akiket ipari szójával, halliszttel és génmodósított, hormonkezelt tàpokkal etetnek! Ezek a csirkék 80-120 nap között kerülnek levágásra! Fő táplálékuk a kukorica, búza, árpa és köles, és természetesen rengeteg zöld. Természetesen NEM antibiotikomozzuk az ívóvízüket, mert ezek nem beteg állatok. Természetes táplàlékon nevelkednek, megfelelő körülmények között, ezért húsuk egészséges, rostos, ízletes. Az ipari csirkék húsa sajnos még vizet is tartalmaz, mert azok beinjekciózottak! Ezek a csirkék nem vizesek.

A mi csirkénk húsa a mozgástól, a friss levegőtől, a természetes tápláléktól és a lassú növekedéstől lesz kivételesen finom és egészséges. 18 éve kizárólag csak evvel a megbízható, tiszta, magas minőséggel tudtunk megmaradni!

Kacsa, liba, tyúk, gyöngytyúk, pulyka hízott áru

A baromfihúsok (csirke, kacsa, liba, tyúk, gyöngytyúk, pulyka) az összes esszenciális aminosav gazdag forrásai. Hízott kacsáink, libáink, pulykáink nem ketrecben tartott, száraz almon pihennek.

Állandó tiszta ívóvízről gondoskodunk számukra, mert ez nagyon fontos!

A kiskacsákat a tyúkokkal és a pulykakotlóval neveljük fel. A kiskacsákat és a többi hízott baromfit, kicsi korban pépes tiszta ételekkel etetjük. A keverékükbe az első héten főtt tojàst adunk, utána kukorica, àrpa, köles, búza, és zöldségek. Naponta 5-6 szor etetjük őket.

NEM antibiotikumozottak, NEM hormon-, és génkezeltek. Tiszta és megbízható környezetből származnak!

Nyers libamáj és kacsamáj

Hízott kacsáink, libáink nem ketrecben tartott, száraz almon pihennek. NEM antibiotikumozottak, NEM hormon-, és génkezeltek. Tiszta és megbízható környezetből származnak!

Nyers vörös húsok (marha, sertés)

A legfontosabb, hogy állatainknak mindig jó konfortérzete legyen. A marha és sertés állataink a természettel kialakított harmonikus viszonyban nevelődnek. Tudatosan, atermészeti értékeket védve tartjuk, neveljük az állatainkat. Biztosítjuk állataink számára a legjobb körülményeket, így érjük el a tenyésztés során a magas minőségű termèkeket. Kizárólag húsmarhákat tartunk, nem tejelő szarvasmarhákat kínálunk a vásárlóinknak.

Darált húsok (csirke, marha, sertés)

Sültek

A ropogósra pírult bőr, és az alatti megbúvó szaftos, omlós hús jelzi, hogy tökéleteset alkottunk. Zamatos igazi hàzi sültjeinknek nincsen párja. Minden nap friss, igazi házi bontásainkból veszünk ki mennyei csodálatos sülteknek való, nagyon jó minőségű alapanyagokat, hogy aztàn frissen lesüthessük az ízletes igazi hàzi sült ropogós finomságainkat.

Sült hízott libamáj és kacsamáj

Sült pácolt karaj és sült pácolt szüzérme

Sült kacsamell, kacsacomb, libamell, libacomb

Sült csirkemell, sült szűzérme, sült oldalas, sült karaj, sült tarja, és egyéb sültek

Sült hàzi véres és májas hurkák, sült házi kolbász

Sült császárszalonna

Házi füstölésű parasztáruk - a vidék igazi ízei

A vidék ízei - van egy kis családi vállalkozás, akik személyes jó barátaink. A kapcsolatunk talán úgy jellemezhető, hogy jóban-rosszban. Át tudom érezni az elkeseredésüket, amit ma Magyarországon lehet érezni. Miért? Mert tudatosan bennünket is fojtogatnak. Ebben az országban multinak érdemes csak lenni, mert őket védik, és mindenféle kedvezménnyel támogatják. De most ebbe nem megyek bele. Inkább elmesélem Önöknek, hogy ez a család hogyan és mivel próbálja Önöket rajtunk keresztül kiszolgálni.

Hajnalban nagyon korán kezdenek hozzá a tepertősütéshez (sertés, mangalica, liba), hogy Önöknek nyitáskor már frissen tudjuk tálalni. A kolbászt, hurkát mindig frissen töltik és hagyományos úton füstölik. A házi erdélyi szalonnáik egyediek és fenségesek (paprikás, natúr, füstölt-pácolt, csécsi ). A disznósajtjuk igazi remekmű.

Öröm ezeket a finomságokat elhozni Önöknek és higgyjék el, hogy öröm az is hogy rajtunk keresztül egy ilyen dolgos házaspár még fenn tud maradni. Mi máshonnan nem hozzunk füstölt árut, csak a barátainktól, akik nem kímélve magukat, még a fokhagymát is maguk pucolják, nem előre feldolgozottat használnak. Kizárólagosan magyar alapanyagokkal dolgoznak. Ezért tudunk velük azonosulni és ezért szeretjük őket.

A kínálatunk:
házi májasok
házi szalonnák
házi disznósajtok
házi sertés-, mangalica-, kacsa-, és libatepertők
kolbászok, tepertők, kocsonyák és még sok minden egyéb finomság

Füstölt-pácolt libamáj

Hàzi főtt sonkáink és hozzá frissen reszelt tormánk

A házi igazi füstölt sonkáink NEM gyorspácoltak, NEM gènkezeltek, NEM beinjekciózottak! Ezek a sonkák 4 hètig àllnak sóban, utàna 4 hétig pácolódnak fokhagymás, hagymás, fűszeres pácban, és utàna 14 napig folyamatosan hagyományos füstöléssel (NEM műfüsttel) felfüstőljük őket cseresznyefàval, akàcfával, bükkfával. Utána az érlelő kamránkban pihennek közel 3 hétig. Ezek az igazi házi sonkàink közel majdnem 3 hónapig készülnek. Ezért annyira finomak, mert betartjuk, amit a régi öregek mindig tudtak, hogy a minőségi munkàhoz idő kell. Utána, amikor megfőzzük a házi sonkàinkat, előtte 3 napig hídeg vízben kiáztatjuk, hogy ne legyen annyira sós, majd utána jó sok fokhagymával, vöröshagymàval lassú tűzön 3-4 óra alatt megfőzzük őket.

Kedves Vàsàrlóinknak egész èvben kínàljuk, mennyei, csodàlatos igazi házi főtt sonkáinkat, frissen reszelt házi tormával. Úgy gondoljuk itt a Nagymama házi Boltjàban, hogy a tiszta állattartás, tiszta élelmiszer, testi egészséget és lelki gyarapodást eredményez!

Ezért tartjuk mindig szem előtt a régi öregek igaz mondását, amit mi is igaznak gondolunk, hogy AMIT MEGESZEL, MEGISZOL AZ LESZEL TE!

Füstölt, pácolt házi szalonnáink

A házi szalonnáink között megtalálhatók a sós szalonna, a kolozsvári és az angol szalonna. Minden termékünk hagyományos eljárással, adalék mentesen készül az ország legjobb családi gazdaságaiban. Kizárólag magyar termékek!

Frissen sütött hàzi tepertőink

A frissen sütött házi libatepertőink, kacsatepertőink, sertéstepertőink és mangalica-tepertőink mindig saját bontásunkból kerülnek, mint friss testháj, lesütésre, gondos átválogatás után. A frissen lesütött tepertőink NEM tartalmaznak tejet és egyébb adalèkanyagokat, ízfokozókat. Hàzi liba és kacsa és sertés zsírunk 100%-ban tiszta minőség. A testhájak felkockázása után semmit nem adunk hozzá a frissen kibontott testhájhoz, csak beletesszük az egyik hatalmas, tepertős sütőfazekunkba, és szép lassan elkezdjük kisütni takarékon, folyamatos, àllandó keverés mellett a letisztított és átvàlogatott testhájat. Mennyei tiszta, igazi hàzi finomság!

Csodálatos házi libamáj és kacsamáj pástétomaink

Csodálatos házis pástétomaink mindig kizárólag tiszta alapanyagokból készülnek. NEM tartalmaznak adalékanyagokat és egyébb mesterséges színezékeket, tartósítószereket. 80%-ban tiszta kacsamáj és libamájat tartalmaznak, 20%-ban kacsazsírt, libazsírt, és sót, borsot, hagymát, fokhagymát. A pástétomaink minden héten frissen készülnek, hogy a vásárlóink mindig kifogástalan magas minőséggel találkozzanak. Szívügyünk a legjobbat nyújtani, és így vásárlóink mindig hatalmas elégedettséggel távoznak tőlünk, mert megbíznak a magas, tiszta, házi minőségben.

Házi szalámik, kolbászok

A házi szalámijaink, kolbászainkegyediek és fenségesek.

 

Főtt, paprikás marhanyelv

Házi borjú párizsink

Házi disznósajtunk

A disznósajtunk igazi remekmű.

Házi készítésü zsírjaink

A Nagymama Házi Boltjában kizárólag házi zsírokat (liba, kacsa, fehér sertés és mangalica) tartunk, amiket mi készítünk és poharazunk ki kb. félkilós kiszerelésbe. Nincs benne adalékanyag, szinezőanyag, egyéb térfogatnövelő.

A receptünk egyszerű: csináld úgy, ahogy a Nagymamától láttad!

Friss házi vajunk

Házi vajunk 100%-ban tiszta házi tejszínből készül. NEM tartalmaz adalékanyagokat, színezékeket, tartósító szereket és egyéb EEEEE ipari mérgeket!

A házilag készült vajunk nem csak ízében, hanem természeten összetevőiben is eltér attól a vajtól, amit a boltokban vásárolhatnak meg az emberek.

A boltokban kapható vaj nagy mennyiségben tartalmaz mérgeket, és mű egészségtelen növényi eredetű rossz transzzsírokat. Ezek bizonyítottan rákkeltőek és teljesen tönkreteszik az ember szervezetét.

Az igazi vajunk tejszínből készül, mely a házi tej tetején található, és amit nagy igyekezettel fölözzünk le, és verünk fel kézzel, illetve mixer segítségével.

Csodálatos friss hàzi krémjeink

Friss házi krémjeink szívvel-lélekkel készülnek nap mint nap. Tiszta, friss, gondosan előkészített alapanyagokból.

NEM használunk a krém készítésnél sem tartósítószereket, adalékanyagokat, ízfokózókat, vagy bármi más élelmiszeripari mérgeket vagy vegyszereket.

A termékeink frissessége számunkra igazi szívügy. Ezért elkötelezett hívei vagyunk annak, hogy a vásárlóink mindig azt a megszokott magas minőséget kapjàk tőlünk, amit a több mint 18 év alatt megszokhattak már.

A vargánya és rókagomba krémünk, frissen szedett vargányából és rókagombából készülnek. A tojáskrémünk igazi házi tojásból készül és nem tojásporból. Az avokádókrèmünk igazi friss avókádóból, a lazackrémünk friss füstölt lazacból, a tonhalkrémünk friss Rio de Maré tonhalból. A libatepertőkrémünk frissen kisült, igazi házi libatepertőből készül, a mangalicakrémünk friss, igazi házi mangalica tepertőből készül. A parajos krémünk friss parajból (spenótból) készül és 100% igazi görög fetasajtból. A padlizsán krémünk friss padlizsánból készül, kemencében, fokhagymában átsütve. Mindig csak nyári padlizsánból készül a padlizsán krèm, amelyet jól megsütünk fokhagymával kemencèben és olíva olajjal eltesszük tèlire. Ezért télen is van nàlunk csodálatos igazi házi padlizsánkrémünkből. Az olíva krémünk tíz fajta olívából készül, a zakuszkánk csodálatos zöldségekből (bab, paradicsom, fokhagyma, vöröshagyma, sárgarépa és még nagyon sok finom zöldség). A hátszínkrémünk frissen pácolt marha hátszínből készül, és még sorolhatnám a csodálatos igazi házi krémjeinket.

Házi vargánya krèm
Házi rókagomba krém
Házi tehén körözött
Házi juhkörözött
Házi lazac krèm
Hàzi tonhal krém
Házi padlizsán krèm
Házi avokádó krèm
Házi olíva krèm
Házi mangalica tepertőkrèm
Házi libatepertő krém
Házi zakuszka krém
Házi parajosfeta krém
Házi tojás krém
Házi tojás saláta
Házi burgonya saláta
Házi pestó
Hàzi tormáscsülök krèm
Hàzi hátszín krém

Friss házi süteményeink

Ezeket a hàzi finomságokat minden nap gondos kezek készítik, nap mint nap. Igyekszünk a tudásunk legjavàt beleadni. A házi süteményeink egyik titka a pontos receptúra betartásán túl, hogy azok szeretettel készülnek, ekkor garantált a siker!

Mindenki jól tudja, hogy az igazi házi készítésű finomságoknak nincsen párja. Mi jól tudjuk, hogy a minőségi hozzàvalók felhasználásával a sütés örömmé válik. Tisztában vagyunk azzal, hogy a minőség csak úgy érhető el, ha minőségi tudás, az idő és energia ráfordítása mellett az összetevők, hozzàvalók is a lehető legjobb minőségűek. A rossz alapanyagokból nem lesz extra étel. A minőségi hozzávaló nem csak ízbeli vagy állagbeli minőséget eredmènyez, hanem nyilvánvalóan sokkal egészségesebb étel, sütemèny is, mint a silányabb változatok.

Iz és látvány talàlkozása a titka az igazi, minőségi házi süteményeknek. A jó sütemèny a minőségi hozzávalókon múlik. A liszt, a tej, a tojás, és a vaj minősége az, ami megalapozza a későbbi ízélmènyt. Minden édességünk hagyományos módon házi tej, házi tejszín, házi vaj, házi tojás és minőségi I.oszt liszt felhasználásával készül. Állati eredetű tejterméket hasznàlunk, valódi házi tejet, valódi igazi házi vajat, és valódi igazi házi tejszínt.

Jól tudjuk, hogy az olcsóbb ár nem garancia a minősègre. Mi a Nagymama Házi Boltja több mint 18 ève abban hiszünk, hogy látványnak találkozni kell az ízélménnyel.

Friss, házi zöldségek, gyümölcsök

Igyekszünk gondosan ápolt kertekből tavasztól-őszig beszerezni a lelkiismeretesen elültetett zöldségeket, gyümölcsöket. Szinte minden nyáron kis kertekből jön hozzánk az újhagyma, paradicsom, paprika, saláta, uborka, retek, cseresznye, málna, ribizli, meggy, alma és még sok minden finomság.

Ezzel is próbáljuk azokat a kisnyugdíjasokat segíteni, akiknek még 70 évesen is gondoskodniuk kell magukról. Igazából jó érzés, hogy segíthetünk rajtuk, evvel is a kisgazdálkodókat segítve a nagy multikkal szemben, akik sokszor csak kizsákmányolják őket.

Frissen szedett vargányáink és rókagombáink

 
A Nagymama Házi Boltja     Cím: 1013 Budapest, I. kerület, Pauler utca 5. (a Posta mellett)      Telefon: 36-1-202-73-93
Nyitvatartás Kövess minket!
Hétfő: zárva
Kedd-Péntek: 10-19 h
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Haut