Kezdőlap Rólunk Híreink Szolgáltatásaink Termékeink Életünk Üzleteink

Rólunk

„Az embernek ahhoz, hogy boldog legyen, két dolgot kell tennie:
először hinnie kell, hogy van az életének értelme.
Másodszor meg kell találnia, hogy mi az.”
Lev Tolsztoj

Családi vállalkozásunk 2003-ban indult a VIII. kerületben egy zöldséges pavilonban. Folyamatos kemény munkával fejlesztve önmagunkat és üzleteinket jutottunk el 2005-ben a jelenleg is székhelyünként szolgáló I. kerület Pauler utcába, ahol zöldségkínálatunk mellett a vidék igazi házias ételeit kínáljuk vásárlóinknak.

Díjaink

A Nagymama Házi Boltja ismét elnyerte Magyar Konyha gasztronómiai magazin Budapest TOP10 Delikátbolt díját. Így boltunk a TOP10 BUDAPEST GASZTROKALAUZ 2018 és 2019-es kiadásában is szerepel.

Magyar Konyha gasztronómiai magazin Top 10 Delikátbolt díj 2019

Magyar Konyha gasztronómiai magazin Top 10 Delikátbolt díj 2018, Top10 Delikátbolt könyv és cikk 2019

TOP10 BUDAPEST GASZTROKALAUZ 2018, Magyar Konyha gasztronómiai magazin Top 10 Delikátbolt cikk 2018, Magyar Konyha gasztronómiai magazin Top 10 Delikátbolt díj 2018

A BEST OF BUDAPEST MAGAZIN a legjobb ínyenc üzletek közül A Magymama Házi Boltját választotta a legjobbnak a 2018. évi budapesti felmérésben, amelyet 2019. április 8-án ítéltek oda.

BEST OF BUDAPEST MAGAZIN, 2018 legjobb gourmet boltja díj

Ars poeticánk

Mi nem pusztán jól szeretnénk dolgozni, szépíteni a természeti környezetünket, finom hàzi készítésű termékeinkkel örömet nyújtani, de szeretnènk minden tettünkkel hálát adni azért, hogy ilyen életünk lehet itt a Földön. Igazi csalàdot alkotunk a barátainkkal, àmulatba ejtő hivatásunk van, a legnagyobb titkokat is kifejező finomságokkal, előállításukkal lehetünk kapcsolatban, és különösen azért vagyok hàlás, hogy hitet kaptunk! Hàlásak vagyunk, hogy a mai nap is tevèkenykedhetünk az Isten kegyelmèvel.

Ahhoz ,hogy folyamatosan és kitartóan haladjunk az egyre autentikus, egyre jobb házi termékeink felé vezető úton, nagyon sok türelemre volt szükségünk. A tiszta gondolkodásmód, viszont abban segített mindig, hogy eleve a jó úton induljunk el. A tulajdonos szemèlye, gondolkodása, ahogy vezeti évtizedek óta a vállalkozását is, a vásárlóknak is garanciát jelentenek a rendkívül magas minőségre. Ez támasztja alá az is, és mutatja is a termékeink egyenletes kivàló minőségét.

Forgács Judit TulajdonosAzzal mindenki egyetért, hogy ahhoz, hogy a legjobbat hozzuk ki a házi termékeinkből, igazán jó minőségű alapanyagokra van szükség. Hangsúlyozzuk, hogy még ha a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozunk is, azonban a gondolkodásunk "szennyezett" és nem szívvel-lélekkel dolgozunk nap mint nap, az sajnos már önmagában megváltoztatja az előállított házi termékeink küllemét, ízét. Jól tudjuk, hogy a harc éles. Nem csak az számít, hogy milyen a termékünk, és honnan származik, hanem az is nagyon fontos, hogy miként prezentáljuk.

A házi termékeink minősége, a gondolkodásunk területén dől el. Biztosak vagyunk benne, hogy minden "hithű "termelő, kereskedő arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen, mely igazán nagy elismertséget eredményez a vállalkozása szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk igazi alkotásokra, képesek vagyunk felejthetetlen gyönyöröket nyújtó házi termékek készítésére.

Úgy gondoljuk, ha valaki elér a minőségi szint eme nagyságára, melyet töretlenül, állhatosan, évtizedeken át képes megtartani, annak a vállalkozása méltán válhat presztízs vállalkozássá, és terméke ikontermékké, mely ösztönzője lehet más lelkes vállalkozóknak is.

A házi termèkeink lényege, hogy egyedit, utánozhatatlant tudjunk adni. A Nagymama Házi Boltja képes erre. Az igényes összhangkeresés irányában indítottuk el a vállalkozásunkat 2003 januárjában, de igazából már jóval 2003 előtt, megkezdtük a gondos megtervezését. Rendszeresen keressük a harmóniát a termékekben, az ételekben, de elsődlegesen saját magunkban. Szàmunkra ez az évtizedek óta tartó vállalkozás, egy folyamatos fejlődés és utazás.

Mindegyik házi termékünk az elmélyültségről tanúskodik. Kifinomult, érzékeny szortimentet alkottunk meg a képzelőerőnkkel, a tiszta gondolkodásunkkal és a tudásunkkal, amely meghatározó élményt nyújt mindenkinek. A hàzi termékeinkben érezni az erőt, az alázatot, a tiszteletet, érezni a szeretetet.

A gondolkodásunk a termékeinken keresztül a nagyon magas minőséget jelenti. Olyan szintűek a termékeink, amilyenekkel Magyarországon csak nagyon ritkán, vagy talán még sosem találkozott az ember. Van elhivatottságunk, amelynek végső célja, hogy olyan igazi házi termékeket készítsünk, melyek új élményekre, egy jó beszélgetésekre, az élet élvezetére inspirálnak. Ezért minden házi finom termékünkbe egy gondolatot, egy mosolyt rejtettünk.

Forgács Judit
Tulajdonos

Filozófiánk

A célunk az, hogy kialakítsunk magunk körül egy olyan közösséget, akik szeretik a hagyományos módon készült ételeket, melyekre még gyermekkorukból emlékeznek. Azokra az izgalmas és finom ízekre, melyet a nagyszüleik házában tapasztaltak meg először.

Ezek a termékek egészen más kategóriát képviselnek, mint amilyeneket az áruházak polcain lehet találni. Hisszük és tudjuk, hogy finomat és jót csak kiváló alapanyagokból lehet készíteni. Mi erre helyezzük a hangsúlyt.

Nagyszüleink még tudták, hogy kell igazán jól elkészíteni az ételeket. A mai rohanó világban ennek a fontossága csökkent. Pedig nem szabadna elfeledkeznünk arról, hogy abból vagyunk, amit elfogyasztunk.

Azon dolgozunk, hogy az emberek felismerjék, hogy az iparilag készült ételek sokszor minőségileg kifogásolhatóak. Ez azonban a profit reményében bizonyos cégeket nem foglalkoztat.

Mi odafigyelünk arra, hogy a hagyományosan készült termékek jussanak el Önökhöz. Pl. a sonkáink nem gyorspácoltak, hanem a hagyományos módon, sóban érlelik és füstölik őket.

Ez a cél vezérelt minket, amikor létrehoztuk a boltunkat.

A kezdetektől arra törekszünk, hogy szakmailag minél többet nyújtsunk, még akkor is, ha esetleg ezzel jelenleg meglévő igények előtt járunk.

Társadalmi szerepvállalásunk

Csak egy család vagyunk a sok közül. Az életünk iránymutató alapgondolatai a természet működési rendjéből táplálkoznak, és függetlenek a természet rendjétől elrugaszkodott emberi gondolkodástól.

Szeretjük a természetet! Nekem úgy tanította nagypapám, hogy amelyik vízből a ló iszik, abból nyugodtan az ember is ihat. Ma már kevesen tartanak lovakat, a patakokból elúsztak a halak, a víz szennyezett. A ma élő ember olyan mértékben rombolja a természetét, hogy nem képes megfelelően tovább örökíteni a tudást: hogyan lehet és kell együtt élni a természettel.

A Nagymama Házi Boltjában a megvásárolt termékeket újrahasznosítható zacskókba tesszük a vásárlóinknak, a dobozaink és egyéb tisztítószereink mind a környezet védelmét próbálják szem előtt tartani, amennyire a bürokrácia engedi.

Sajnos annak idején sok előírás még nem a környezettudatosság jegyében lett megalkotva, de bízunk benne, hogy hamarosan ezen a területen belül is fejlődni fog a világ.

Rólunk megjelent újságcikkek, interjúk

Nők Lapja Café: Semmiből a legjobb csemegebolt

Business & Café: Falusias luxus az első kerületben? Vidéki prémium élelmiszerek a Nagymamától!

Hétköznapi Hősnők: Ízek, imák, szerelmek - egy csepp vidék a belváros szívében.

YouTube videó

 
A Nagymama Házi Boltja     Cím: 1013 Budapest, I. kerület, Pauler utca 5. (a Posta mellett)      Telefon: 36-1-202-73-93
Nyitvatartás Kövess minket!
Hétfő: zárva
Kedd-Péntek: 10-19 h
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Haut